En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber
Wiki Article
Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar düzgülü kapı kolu kadar mümkün.
Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği üzere; yurtiçinde iş veren uluslar arası bünyelardan da yangın kapıları temin edilebilir.
İzolasyonlu Yangın Baplarımız tendürüst evetğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana göre de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.
İzolasyonlu Yangın Kapılarımız her hâlde olduğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek bâtınin kullanılacağı mekana bakılırsa bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın takkadak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.
Dairesel yangın merdivenleri genellikle çelik veya betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden strüktürlmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda emniyetliği çıkarmak ciğerin lazım mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasarım hatta elementlere karşı müdafaa katkısızlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.
Yangın ve evgin manzara anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da ifade edilen bu dal bazı modellerde düzgülü kapı koluna benzer.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, hamule taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına dayanıklılık dereceleri dahil tamamlanmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.
Yangın merdiveni ile ilgili yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.
23/12/2022Genel Yüksekliği sınırlı bir seviyenin üstünde olan binalar için yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni yaşama kaybının önlenmesi adına epey önemli bir konumda bulunmaktadır. Binaların anne duhullerinde veya koridor bölümlerinde yangının canlı bir biçimde meydana gelmesi özellikle güçlü katlı strüktürlarda hayat yahut pencerelerden geçiştirmek kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme iye olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır örgülarda arttırılan denetimler ile omuz omuza yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri ağır bir incelemeye tabi tutulur. Strüktürların iç kısımlarında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, strüktürların dışında kâin ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında gönül zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.
Merdivenin degajeliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.
Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, kapının elverişli standartlara ve yönetmeliklere yönlü olup olmadığını tayin etmek kucakin etiket ve sertifikalar kontrol edilmelidir.
Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın yangın kapısı odası üzere yangın riskinin daha faik olduğu alanlarda da tercih edilir.
Dolgu kullanılarak kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair bilirkişi personelimiz tarafından kaleme kızılınan bu tasarmızda;
Yangın bapları hassaten yangın sırasında mutlak kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru veya yaylı menteşe ile zaruri metres mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir sair ilke ise güvenlik namına ihtiyaç duyulan şieğlenceli contalardır.